Gradonačelnik Seula pronađen mrtav, ostavio oproštajno pismo

Park Won-soon
AP

Gradonačelnik Seula Park Won-soon pronađen je mrtav, nekoliko sati nakon što je njegova obitelj prijavila nestanak, prenijela je policija.

Policijski tim za pretragu pronašao je njegovo tijelo u šumovitim brdima u blizini njegove službene rezidencije, minutu iza ponoći. Pretpostavlja se da je izvršio samoubojstvo, prenosi u petak Yonhap, državna novinska agencija Južne Koreje.

Policija  istražuje točan uzrok njegove smrti.

Park, 64 godine, navodno se suočio s istragom optužbi za seksualno uznemiravanje bivše tajnice. Ona je u srijedu podnijela službenu prijavu policiji zbog neželjenih "fizičkih kontakata" i "neprimjerenih" poruka od Parka, navode izvori.

"Pritužbu je primila policijska agencija u Seulu", rekao je policijski dužnosnik pod uvjetom anonimnosti.

"Na tijelu nije bilo znakova ubojstva", rekao je dužnosnik, napominjući da će se provoditi istraga u skladu s postupkom za utvrđivanje samoubojstva.

Parkova kćerka je u 17.17 sati po lokalnom vremenu prijavila policiji da je njen otac ostavio oproštajnu poruku, napustio kuću i da se od tog trenutka ne javlja na telefon.

Policija je pokrenula akciju potrage s dronovima i psima u četvrti Sungbuk, u Seulu, gdje je posljednji put zabilježen Parkov telefonski signal.

U bilješci koja je pronađena na njegovom stolu i koju je u petak objavio njegov tajnik, bila je kratka poruka.

"Ispričavam se svima. Zahvaljujem svima koji su bili sa mnom u mom životu. Žao mi je obitelji, kojoj sam nanio bol. Zbogom svima ", napisao je Park.

Park je gradonačelnik Seula od 2011. godine.