Građani zvali SIPA-u najviše zbog droge i krijumčarenja oružja

razgovor, telefon, mostarke, mostarke, razgovor, telekom operateri, gubici, korisnici, mostarski vicevi, seks, telefon, SMS poruka, Hitno me nazovi, telekom, Tele2, telefon, prisluškivanje, BIH, prisluškivanje, sigurnosne mjere, telefoni, prisluškivanje, telefon, telefoni, krimolovci, droga, Sipa, Hrvatska, prijevara, policija

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u travnju 2021. godine registrirali su ukupno 298 poziva na telefonskoj liniji 'Krimolovci', od kojih je 18 bilo sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko - obavještajnih izvješća.

Pored navedenog, putem elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljeno je ukupno 79 prijava, od kojih je 18 sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko - obavještajnih izvješća.

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u svezi sa opojnim drogama, krijumčarenjem oružja, zlouporabom službenog položaja, gospodarsvtenim kriminalom i ostalim kaznenim djelima. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem 'Krimolovaca' i elektroničkog obrasca, 21 je proslijeđena na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po 15 je postupala i SIPA.

U travnju je primljeno 11 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih tijela, koje su u svezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem 'Krimolovaca' ili elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela. 

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 76 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja 'Krimolovci' – 0800 205 05, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIPA-e.