GP BIH U AKCIJI Osam privedenih zbog krijumčarenja tekstila i cigareta u vrijednosti od 500 000 KM

GP BIH U AKCIJI Osam privedenih zbog krijumčarenja tekstila i cigareta u vrijednosti od 500 000 KM
GP BiH

U nastavku realizacije navedenih aktivnosti, u sklopu operativne akcije 'Koridor', pretresom na području Bijeljine, Brčkog, Ugljevika i Doboja pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku, kao i predmeti koji potiču iz izvršenja kaznenog djela, te određena količina streljiva.

Osumnjičene osobe se terete da su, od kolovoza do prosinca 2021. godine, organizirano sudjelovale u krijumčarenju tekstilne robe i cigareta, u vrijednosti najmanje pola milijuna konvertibilnih maraka, koje prethodno nisu prošle carinsku proceduru, iz Srbije i Crne Gore u BiH. 

Tekstilnu robu su nabavljali na području Turske, Kine, Srbije i drugih država, odnosno cigarete na području Crne Gore, nakon čega su nabavljenu robu krijumčarili preko državne granice iz Srbije u BiH i dalje prodavali na tržištu BiH, na području Bijeljine, Doboja i Brčkog, a najvećim dijelom na pijaci 'Arizona'. 

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić istaknuo je da Granična policija BiH kontinuirano radi na sprječavanju svih oblika prekograničnog kriminaliteta kao i na presijecanju lanca krijumčarenja cigareta i tekstilne robe te zahvalio pripadnicima Granične policije i Tužiteljstvu na još jednoj uspješno realiziranoj operativnoj akciji. 

Trenutačno je osam osumnjičenih osoba lišeno slobode i privedeno u službene prostorije Granične policije BiH, gdje će biti obavljena krim-obrada i ispitivanje osumnjičenih. Nakon završene krim-obrade i ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH će donijeti odluku o daljnjem statusu osumnjičenih osoba. Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.