FUP uhitio šest osoba, pronađena veća količina droge i minsko-eksplozivna sredstva

fup, Federalna uprava policije, droga, uhićenja
FUP

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su nakon višemjesečne istrage, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije proveli su operativnu akciju "Izvor“ na području ŽS, tom prilikom su uhitili šest osoba inicijala M.B. (1980), N.B. (1986), E.A. (1980), H.Š. (1994), A.T. (1993) i A.T. (1983).

Ove osobe sumnjiče se za izvršenje kaznenih djela: „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav. 1. KZ FBiH, „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 371. stav 1. KZ FBiH.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretne i nepokretne imovine uhićenih. Današnjim pretresom, te tijekom ranijeg razdoblja pronađene su veće količine materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge kokain, amfetamin, MDMA, Cannabis Sativa L, aparati za pakiranje i vakuumiranje, vage za precizno vaganje, mobilni telefonski aparati i minsko-eksplozivna sredstva, te supstance koje se koriste u proizvodnji sintetičkih droga.

Akcija je usmjerena prema grupaciji osoba koja se dovode u vezu s nabavljanjem, proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga

Uhićene osobe će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predane u nadležnost Županijskom tužiteljstvu ŽS uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu.