FUP uhitio dvojicu muškaraca zbog narkotika, oni napali policajce i pokušali pobjeći

FUP uhićenje
FUP

Kako je danas priopćeno iz Federalne uprave policije, dana 10.1.2022. godine, policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su provodeći mjere i radnje iz svoje nadležnosti izveli operativnu akciju 'Trag' na području Sarajevske županije (SŽ), te pritom uhitili dvije osobe inicijala F.N. (1978.) i N.N. (1983.) iz Vogošće.

Oni se sumnjiče za izvršenje više kaznenih djela i to: 'Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti' iz članka 359. KZ FBiH, 'Sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje' iz članka 358. KZ FBiH, 'Oštećenje tuđe stvari' iz članka 293. KZ FBiH, 'Ugrožavanje prometa' iz članka 332. KZ FBiH, a sve u vezi s kaznenim djelom 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz članka 238. stav. 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Policijski službenici su provodeći mjere i radnje iz svoje nadležnosti pokušali izvršiti kontrolu motornog vozila u kojem su bile osumnjičene osobe zbog sumnje da se bave nelegalnom trgovinom opojnih droga. Na jasna upozorenja policijskih službenika, spomenutu osobe su se oglušile, te su se nastavili ubrzano kretati u pravcu policijskih službenika, tom prilikom su lakše ozlijedili jednog policijskog službenika i izazvali oštećenja na službenom motornom vozilu. Prilikom bijega, osumnjičeni su u rijeku Bosnu odbacili vrećicu s materijom za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi amfetamin, mobilne telefone, te druge predmete koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem ovog kaznenog djela.

Osobe su uhićene nakon policijske potjere, te slijetanja s puta uslijed neprilagođene i brze vožnje na području općine Ilijaš. Po nadzorom dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva SŽ i naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres vozila koje su osobe koristile i pretraga terena, te su tom prilikom pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu s predmetnim kaznenim djelima.

Uhićeni su prilikom kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije priznali da su tog dana prevozili oko 2 kilograma opojne droge, te da su istu odbacili.

Uhićeni su višestruki povratnici u činjenju kaznenih djela, a nakon kriminalističke obrade predani su u nadležnost Županijskom tužiteljstvu SŽ, navedneo je u priopćenju iz Ureda za informiranje FUP-e.