FUP u Mostaru otkrio mini plantažu cannabisa, zaplijenio oružje i priveo jednu osobu

Plantaža cannabis Mostar
FUP

Službenici Federalne uprave policije (FUP) su dana 19.7.2022. godine pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, priveli jednu osobu sa područja Mostara inicijala A.Z. (1978.) koje se sumnjiči za izvršenje kaznenog djela 'Nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz članka 238. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U skopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršen je pretres obiteljske kuće koju koristi osumnjičeni A.Z., u čijem dvorištu je pronađena plantaža sa 17 zasada nepoznate biljke koja asocira na opojnu drogu 'Cannabis', a koje su prilikom izvršenog očevida krim. tehnički zadokumentirane i uklonjene sa navedene lokacije.

Plantaža cannabis Mostar

Također, u okviru istih aktivnosti, a prilikom pretresa navedenog objekta pronađeni su i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku, a radi se o određenoj količini sjemena biljke 'Cannabis', vojnom automatskom oružju i okvirima sa streljivom za isto, zatim dvije ručne bombe, određena količina streljiva, telefonski aparat i sim kartica, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa kaznenim djelima.

Privedena osoba je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru gdje je zadržana 24 sata, te će protiv iste biti u zakonskom roku nadležnom Tužiteljstvu podnesen Izvještaj o počinjenim kaznenim djelima iz članka 238. 'Nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' i članka 371. 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija' Kaznenog zakona Federacije BiH, priopćeno je iz Ureda za informiranje FUP-e.