FUP U HNŽ Priveden 31-godišnjak zbog uzgoja droge

Stabljike canabis Konjic
FUP

Službenici Federalne uprave policije (FUP) su tijekom utorka pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) – Područnog tužiteljstva Konjic, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti priveli osobu inicijala A.K. (1991.) sa područja općine Konjic.

Ova osoba se sumnjiči za izvršenje kaznenih djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz članka 238. stav 1. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine i kaznenog djela 'Neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih djelova za oružje' iz članka 65. Zakona o oružju i streljivu u HNŽ.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Konjicu izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičena osoba u čijem dvorištu je pronađeno 14 stabljika zasada nepoznate biljke koja asocira na opojnu drogu 'Cannabis', pištolj sa tri metka, određena količina zeljaste materija zelene boje, nepoznate sjemenke koje asociraju na sjemenke biljke 'Cannabis', vaga za precizno mjerenje, mobilni telefon, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa kaznenim djelima.

Privedena osoba je kriminalistički obrađena, te će protiv iste u zakonskom roku biti podnesen Izvještaj o počinjenim kaznenim djelima nadležnom Tužiteljstvu. Asistenciju Federalnoj upravi policije prilikom realizacije akcije pružilo je Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ, Policijska uprava Konjic, navodi se iz Ureda za informiranje FUP-e.