FUP u Čapljini pronašao plantažu s 84 zasada cannabisa

Marihuana plantaža Čapljina
FUP

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas, 2.9.2021. godine u suradnji s Upravom policije Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti uhitili jednu osobu s područja Čapljine inicijala Š.Š. (1962.) koja se sumnjiči za izvršenje kaznenog djela „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav. 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Čapljini izvršen je očevid na jednoj lokaciji u vezu s kojom se dovodi osumnjičeni, a na kojoj je pronađeno 84 zasada biljke dužine do 2,5 m, koje asociraju na opojnu drogu „Cannabis sativa L“, a koje su krim. tehnički zadokumentirane i uklonjene s navedene lokacije.

Također, u sklopu istih aktivnosti izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičeni Š.Š. na području Čapljine kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim kaznenim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Uhićena osoba se kriminalistički obrađuje u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, nakon čega će policijski službenici ove Uprave poduzeti dalje aktivnosti na osnovu uputa i naredbi postupajućeg tužitelja Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, priopeno je iz Federalne uprave policije.