FUP odradio pretres poduzeća u vlasništvu 26-godišnjaka, izuzeta dokumentacija

FUP Žepče pretres
FUP

U četvrtak (19.5.) službenici Federalne uprave policije (FUP), pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije (ZDŽ) realizirali su operativno-taktičku akciju 'Assault' zbog sumnje u izvršenje kaznenog djela 'Porezna utaja' iz članka 273. stav 3., a u vezi sa stavom 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Postupajući po naredbi Županijskog suda u Zenici izvršen je pretres nepokretne imovine pravne osobe u vlasništvu M.M. (1996.) iz Žepča, te je tom prilikom pronađena i privremeno oduzeta dokumentacija o poslovanju, mobilni telefoni, registarske oznake i prometne dozvole, kao i drugi dokazi koji se dovode u vezu sa počinjenjem kaznenog djela.

Osoba se sumnjiči da je određeno vremensko razdoblje izbjegavalo plaćanja propisana poreznim zakonodavstvom Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno doprinosa socijalnih osiguranja i druge obaveze.

Nakon izvršenog pretresa i privremenog oduzimanja dokumentacije i drugih predmeta, službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva ZDŽ, nastavljaju dalji rad u cilju dokumentiranja počinjenih kaznenih djela, priopćeno je iz Ureda za informiranje FUP-e.