FUP IZVRŠIO PRETRES Pronađene puške, mine, bombe, streljivo ...

Gradačac pretres oružje
FUP

Službenici Federalne uprave policije (FUP) su dana 15.7.2022. godine poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području općine Gradačac, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije (TŽ), u cilju dokumentiranja kaznenog djela 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija' iz članka 371. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Gradačcu izvršen je pretres stambenog objekta i putničkog motornog vozila koje koristi osumnjičeni inicijala E.B. (1958.).

Gradačac pretres oružje

Pronađene su i oduzete dvije puške, dvije bombe, dvije tromblonske mine, veća količina streljiva, različiti djelovi od oružja (cijevi, optike i sl.), vojni prsluk i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa predmetnim kaznenim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Gradačac pretres oružje

Osumnjičeni E.B. će biti kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Tuzli, te će u zakonskom roku Županijskom tužiteljstvu TŽ protiv istog biti podnešen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, priopćeno je iz Ureda za informiranje FUP-e.