FUP IZVRŠIO PRETRES Dvije osobe uhićene zbog droge i oružja

FUP zapljena droge
FUP

Službenici Federalne uprave policije (FUP) su dana 18.8., a pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, priveli dvije osobe inicijala S.D. (1977.) i N.B. (2000.), oba iz Sarajeva.

Oni su uhićeni zbog krivičnih djela 'Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238., zatim krivičnog djela 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija' iz člana 371. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, te krivičnog djela iz člana 74. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i streljiva Sarajevske županije.

FUP zapljena droge

Tijekom navedenih aktivnosti, na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi dva stambena objekta predmetnih osoba, kojom prilikom su pronađene određene količine streljiva različitih kalibara, određena količina sjemenki kao i suhih zeljastih materija, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Cannabis Sativa L, određenu količinu opojne droge koja svojim izgledom asocira na Amfetamin, dvije puške, određeni dijelovi puški nepoznatog kalibra, jedan bajonet, jedna digitalna vaga, jedna gumena palica, jedan elektro šoker, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhićene osobe su lišena slobode i kriminalistički obrađena u prostorijama Federalne uprave policije, te će protiv istih biti podnešen Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima, priopćeno je iz Ureda za informiranje FUP-e.