FINGIRALI PROMETNE NESREĆE Trojac iz Travnika uhvaćen u pokušaju dvostruke prijevare, sada idu na sud

Fingirali prometne nesreće
pixabay

Županijsko tužiteljstvo Srednjobosanske županije podiglo je optužnicu protiv Mate Paklarčić zbog osnovane sumnje da je počinio produženo kazneno djelo ovjeravanje neistinitog sadržaja. Predmetna optužnica potvrđena je u cijelosti od strane Općinskog suda u Travniku.

Optuženom se pod točkom 1. optužnice stavlja na teret da je dana 11.09.2017.godine oko 23:00 sata po prethodnom dogovoru sa Goranom Paklarčić, Daliborom Augustinović i Sanjinom Gazić, nakon što su oni u mjestu Orašac, općina Dobretići, vozilima VW Golf i vozilom BMW X6, koja su prethodno bila oštećena, fingirali prometnu nesreću tako što su postavili vozila u zamišljenu poziciju prometne nesreće, po dogovoru s njima prihvatio da po dolasku policajaca na uviđaj da izjavu sa lažnim podacima, pa je po tom dogovoru policajcima lažno prikazao da je on upravljao vozilom BMW X6, da se dogodila stvarna prometna nesreća i tako ih naveo da sastave Izvještaj o izvršenom prekršaju sa prometnom nesrećom sa lažnim podacima o načinu nastanku nesreće i sudionicima nesreće.


Pod točkom 2. optužnice, optuženom se stavlja na teret da je dana 28.02.2017.godine oko 20:55 sati po prethodnom dogovoru sa Goranom Paklarčić i Sanjinom Gazić, nakon što su oni u ulici Ive Andrića u Novom Travniku, vozilima Peugeot 307, i Mercedes koja su prethodno bila oštećena, fingirali prometnu nesreću tako što su postavili vozila u zamišljenu poziciju prometne nesreće, po dogovoru sa njima prihvatio da po dolasku policajaca na uviđaj da izjavu sa lažnim podacima, pa je po tom dogovoru policajcima Policijske stanice Novi Travnik lažno prikazao da je on upravljao vozilom marke Mercedes, da se dogodila stvarna prometna nesreća i tako ih naveo da sačine Izvještaj o izvršenom prekršaju sa prometnom nesrećom sa lažnim podacima o načinu nastanku prometne nezgode i sudionicima nesreće.