FILMSKI Četiri mladića oteli 18-godišnjaka, tražili 200 000 eura otkupnine

Otmica Novi Sad policija
192.rs

Četiri osobe uhićene su zbog sumnje da su otele 18-godišnjeg mladića u Novom Sadu.

Jutros, oko 3:30 sati, otmicu je prijavio policiji otac otetog mladića iz Sremske Kamenice, kojem su otmičari tražili 200.000 eura, kako bi mu vratili sina.

Poslije intenzivne potrage na području grada, policija je, kod Gradske deponije na Klisi, u gepeku automobila, pronašla neozlijeđenog mladića i osumnjičene Novosađane M. R. (20), S. B. Đ. (20), G. B. (20) i jednog 17-godišnjaka, kažu u MUP-u.

M. R., S. B. Đ., i G. B. određeno je zadržavanje do 48 sati i bit će privedeni, uz kaznenu prijavu, višem javnom tužitelju u Novom Sadu, dok će osumnjičeni maloljetnik biti priveden nadležnom sucu Višeg suda u Novom Sadu, objavio je portal radio021.

Ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić čestitao je pripadnicima novosadske policije na izvanredno izvedenoj akciji i istaknuo da je ovo još jedna potvrda da policija danonoćno čuva svoje građane i da neće dozvoliti da bilo tko ugrožava život i budućnost djece.
 
"Jasno stavljamo do znanja da ćemo se svakodnevno suprotstavljati i suzbijati svako ponašanje i aktivnosti koje bi, na bilo koji način, mogle ugroziti sigurnost građana. Da za kriminalce u našoj zemlji nema mjesta i da je policija u potpunosti spremna odgovoriti na sve složenije sigurnosne izazove, rizike i prijetnje", poručio je Gašić.

Kako piše 'Telegraf' u automobilu su bila četiri muškarca koja su u automobilu vozila žrtvu iz Sremske Kamenice čiji se otac bavi privatnim biznisom.

Majka mladića N. T. (18) iz Sremske Kamenice, kojeg su četiri mladića otela jutros oko 3 sata ujutru i za otkup tražila 200.000 eura, kaže da su i dalje u šoku, ali da im je najvažnije da je on sada dobro i jedva čekaju da ga vide.

"Dobili smo poziv od otmičara u gluho doba noći i tada je od nas tražen veliki iznos novca, zatim se veza prekinula. Nisu navodili detalje, a suprug i ja smo kratko razmislili i pozvali policiju koja je na svu sreću uhitila otmičare, i zahvalni smo im jer su nam vratili dijete živo i zdravo", kaže za 'Kurir' majka otetog tinejdžera.

"Bio je na rođendanu i koliko smo saznali kada je došao blizu kuće netko ga je zvao i tada se sve dogodilo", kazala je majka otetog mladića.