EPILOG STRAVIČNE NESREĆE Uhićen 24-godišnji sudionik, 37-godišnjaku se bore za život

SKB Mostar bolnica
hercegovina.info

U Drvaru je 20. kolovoza došlo do teške prometne nesreće u kojoj su dvije osobe ozlijeđene, od kojih je jedna u teškom stanju prebačena na liječenje u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar.

Kako je za hercegovina.info potvrđeno iz MUP-a Hercegbosanske županije (HBŽ), sudarili su se automobil Mercedes za čijim upravljačem je bio Đ. Rodić (24) i Passat kojim je upravljao Luka Matić (37).

Đ. Rodiću je liječnička pomoć ukazana u Domu zdravlja Drvar, potom je prebačen u Županijsku bolnicu u Livno, a potom je otpušten na kućno liječenje. Odmah po otpuštanju iz bolnice u Livnu, Đ. Rodić je priveden od strane službenika Policijske postaje Drvar u svojstvu osumnjičenog za izazivanje ove prometne nesreće.

Luka Matić je također odvezen u Županijsku bolnicu u Livnu, a potom je zbog izuzetno teških ozljeda transportiran na dalje liječenje u SKB Mostar.

"Muška osoba L. M. (1985.) je hospitaliziran na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Zadobio je teške tjelesne ozljede koje su opasne po život, ali je trenutno stabilnije u odnosu na prethodne dane", potvrdili su za hercegovina.info danas iz SKB Mostar.

Uz Đ. Rodića u automobilu su bili još dvije osobe i to na mjestu suvozača i suputnika. Oni su prošli bez tjelesnih ozljeda, potvrđeno je iz MUP-a HBŽ, ali su ispitani u svojstvu svjedoka na okolnosti ove prometne nesreće.

Kod Matića su konstatirane teške tjelesne ozljede u vidu prijeloma baze lobanje, puknuća lobanje, sljepoočne i nosne kosti. Pluća su mu nagnječena i nalazi se na respiratoru. Slezena je pukla i ona je morala biti izvađena.

Jetra je također pukla, ali su je doktori uspjeli spasiti. Karlične kosti su mu pukle na tri mjesta. Kao uzrok sudara spominje se velika brzina. Očevid su na mjestu prometne nesreće uradili službenici Policijske postaje Drvar.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.