EPILOG PUCNJAVE U SARAJEVU Ubijen Šveđanin, ozlijeđen Šveđanin i uhićen 26-godišnji Šveđanin

Pucnjava Sarajevo

Dana 31.10.2023. godine, oko 16.25 sati, u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža došlo je do uporabe vatrenog oružja od strane nepoznate osobe.

Tom prilikom, smrtno je stradao muškarac (1993), čiju je smrt na licu mjesta konstatirao liječnik Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sarajevske županije.

Muškarac (2001) je zadobio ozljedu usljed djelovanja vatrenog oružja, te je vozilom Hitne pomoći prebačen na KCUS, gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Sarajevske županije, pod nadzorom tužitelja Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, uz nazočnost stalnog sudskog vještaka medicinske struke, izvršili su očevid.

Radeći na dokumentiranju i rasvjetljavanju kaznenog djela 'ubojstvo'  policijski službenici su utvrdili da je smrtno stradali muškarac H.L.O., rođen 1993. godine u Švedskoj, državljanin Švedske. Ozlijeđeni muškarac je E.M., rođen 2001. godine u Švedskoj, državljanin Švedske.

Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu s izvršenjem ovog kaznenog djela može dovesti muškarac H.O.P. (1997), državljanin Švedske. U suradnji s PU Istočno Sarajevo, H.O.P. je dana 31.10.2023. godine oko 19.30 sati lociran i lišen slobode na području Istočnog Sarajeva, te smješten u službene prostorije Uprave policije MUP-a Sarajevske županije.

Na osnovu naredbe Županijskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana na području općine Ilidža, a koji je koristio smrtno stradali H.L.O.