ENTITETSKI MINISTAR O ZAPLJENI KOKAINA Droga zaplijenjena u jednom poduzeću, sklapa se mozaik

kokain,Bosna i Hercegovina,tužiteljstvo,Dragan Lukač,droga,kokain,Doboj,zapljena

Ministar unutarnjih poslova poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da i dalje traje intenzivna istraga o zaplijenjenom kokainu u Doboju, te da riječ o međunarodnoj trgovini drogom.

Lukač je naveo da Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u suradnji sa Tužiteljstvom BiH i Europolom nastavlja dalju istragu, zbog koje ne može otkrivati bilo kakve druge detalje o ovom slučaju.

"Riječ je o većoj količini kokaina koja je dopremljena na teritorij R. Srpske, koja se našla u skladištu poduzeća. Radnici su prilikom istovara primijetili da se nalazi i roba koju nisu naručili i obavijestili su policiju, koja je reagirala", rekao je Lukač medijima u Banjoj Luci.

On je istaknuo da će javnost biti obaviještena o rezultatima istrage kada se sklopi mozaik. "U istragu je uključeno više policijskih agencija. Riječ je o međunarodnoj trgovini kokainom, i to o velikoj količini te droge, koja se dugo godina na teritoriju Srpske nije zaplijenila", istaknuo je Lukač.

Na području Doboja policija je u utorak, 16. kolovoza, zaplijenila oko 73 kilograma kokaina, koji je transportiran sakriven u pošiljci druge naručene robe koja se uvozila u BiH, objavila je Srna.

Iz Tužiteljstva BiH je priopćeno da vrijednost pronađenog kokaina na ilegalnom narko-tržištu iznosi više milijuna eura, te da je riječ o jednoj od najvećih pljenidbi ove droge u postdejtonskoj BiH.