EMOTIVNA PORUKA MAJKE STRADALIH SESTARA Moji voljeni anđeli, molit ću se za vas

EMOTIVNA PORUKA MAJKE STRADALIH SESTARA Moji voljeni anđeli, molit ću se za vas
Facebook

Nakon teške prometne nesreće kod Göteborga u kojoj su prije dva dana poginule sestre Elma (19) i Irma (20) Usto, rodbina i prijatelji još su u nevjerici zbog njihove tragične smrti.

Njihova majka Dženana Usto na svom Facebook profilu napisala je emotivnu poruku.

- Moje dvije prelijepe kćerke, dvoje moje predivne djece, ostavile su me prošle nedjelje i otišle na bolje mjesto. Otišle su iz svoje sobe u pola pet ujutru da bi spasile prijatelja, koji im je bio i kolega s posla, i više se nisu vratile… Moje srce je slomljeno… One su bile tako lijepa i divna djeca, dobrodušne i uvijek sretne. Uvijek sam bila ponosna na njih i uvijek ću biti. One su djeca koju bi svaki roditelji poželjeli. I poginule su pomažući drugima. Željele su nekoga spasiti… Neka vam Bog pomogne gore i pogleda nas iz raja. Vi ste uvijek sa mnom i uvijek ćete biti. Zaslužile ste raj i bit ćete gore zajedno i brinuti o vama… Za mene i sve ostale koji su vas voljeli i znali, ostalo je samo da budemo dobri ljudi koliko možemo i zaslužimo raj gdje ćemo se svi sresti jednog dana… Amin. Moji voljeni anđeli, moliću se za vas sve vrijeme… – napisala je njihova majka.

Sestre su, inače, kćerke Dženane i Midhata Uste Mirze, koji je u ratu bio pripadnik Specijalne jedinice MUP-a RBiH, a prijatelji i rodbina su ga zvali Čupo. Poslije rata odselio se u Švedsku gdje živi i radi.

Sadržaj se učitava...