Dvojica Palestinca opljačkala obiteljsku kuću u Ljubuškom, za 5 dana u Mostaru opet uhićeni zbog kaznenog djela

Dvojica Palestinca opljačkala obiteljsku kuću u Ljubuškom, za 5 dana u Mostaru opet uhićeni zbog kaznenog djela

Dvojica palestinskih državljana ponovno su uhićeni u Policijskoj upravi Mostar, ali zbog ranije počinjenih kaznenih djela. Cijela stvar bi poprimila karakter posve "uobičajenog kaznenog djela" u ovoj migrantskoj krizi s kojom nitko ne zna kako se treba i smije nositi da isti počinitelji samo pet dana ranije nisu uhićeni u Ljubuškom.

U Ljubuškom su provalili u obiteljsku kuću, preturali i ukrali vrijedne stvari poput nakita i novca.

"Dana 2. veljače 2022. godine PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je u tijeku provala u obiteljsku kuću u mjestu Studenci, općina Ljubuški.

Službenici PU Ljubuški izašli su na lice mjesta kojom prilikom su u obiteljskoj kući zatekli dvije muške osobe S. W. (26) iz Palestine i S. R (23) iz Palestine, koji su uhićeni i kod kojih su pronađeni novac i zlatni nakit. Očevidnim radnjama koje su provedene u obiteljskoj kući, utvrđeno je da su isti razbili prozor na spavaćoj sobi obiteljske kuće, kroz koji ulaze u unutrašnjost i vrše preturanje stvari unutar obiteljske kuće, tom prilikom su otuđili novac i zlatni nakit koji je pronađen kod navedenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nad spomenutim stranim državljanima zavedena je kriminalistička obrada, te je o svemu izvješten dežurni Županijski tužitelj, a nakon kompletiranja predmeta bit će podnijeto odgovarajuće izvješće o počinjenom KD 'Teške krađe' iz čl.287 KZ FBiH", naveli su tada iz Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadno-hercegovačke.U Mostaru su stari poznanici policijskih postaja...

"7. 2. 2022. godine, oko 18 sati, djelatnici policije su, u ulici Braće Fejića u Mostaru, pronašli dvije osobe koje se sumnjiče za izvršenje kaznenog djela na području Policijske postaje Mostar Sjever. Osobe su dovedene u službene prostorije gdje je utvrđeno da se radi o S. R. (1999.) i S. W. (1996.), migranti iz Palestine. Isti su lišeni slobode zbog kriminalističke obrade.

Sa slučajem je upoznat dežurni tužitelj", potvrdili su 7. veljače iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, samo pet dana nakon što je ovaj dvojac 'operirao' u nedalekom Ljubuškom.

Migranti iz Palestine, službeno u potrazi za boljim životom, u zadnje vrijeme često se posluže onim što bi im, u iole ozbiljnijim državama, omogućilo lošiji život u raznim zatvorskim ćelijama. Na početku nove kalendarske godine, još jedna obiteljska kuća u Mostaru bila je metom provale.

MUP Hercegovačko-neretvanske županije u svom biltenu objavio je kako je došlo do provale u obiteljsku kuću u mostarskom naselju Žitomislići, kazneno djelo počinila je osoba iz Palestine.

"4. 1. 2022. godine u Policijsku postaju Mostar Jug J. M. iz Mostara je prijavio da nepoznata osoba provaljuje u kuću njegove susjede u Žitomislićima. Patrola policije je u navedenoj kući pronašla A. D., državljanina Palestine. Isti je uhićen", naveli su iz županijskog MUP-a.

Na mjestu događaja je izvršen očevid i poduzete su sve potrebe mjere u vezi ovog kaznenog djela.

Ovaj, ali i mnogi drugi slični događaji na području Hercegovine samo su pokazatelj da je Bosna i Hercegovina, zapravo, raj za migrante i ilegalnu migraciju jer nadležni organi s njima postupaju nekoordinirano, nejasno i zbunjujuće za javnosti, ali i sigurnost građana.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.