FOTO  Dvojica državljana BiH 'pali' s 15 000 kutija cigareta

Cigarete
GP BiH

Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH i Jedinice granične policije Hum, 22. ožujka 2021. godine, uhitili dvojicu državljana BiH, nakon što su otkriveni u krijumčarenju 15 000 kutija različitih vrsta cigareta bez trošarinskih markica.  

Cigarete su otkrivene prilikom kontrole putničkog motornog vozila Hyundai, bez registarskih oznaka i nepoznatog vlasništva, na području općine Foča.  

O događaju su obaviješteni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH. Prema njihovim naredbama državljani BiH su uhićeni te je izvršen pretres vozila u kojem su se nalazile cigarete. Vozilo, cigarete, kao i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. Tržišna vrijednost zaplijenjenih cigareta procjenjuje se više od 70 000 KM.

Zbog počinjenog krivičnog djela „nedozvoljen promet akciznih proizvoda“ iz čl. 210a Krivičnog zakona BiH a u vezi sa kaznenim djelom „krijumčarenje“ iz člana 241. Kaznenog zakona BiH, pripadnici Granične policije BiH nastavljaju rad na ovom predmetu pod nadzorom tužitelja Tužiteljstva BiH, priopćeno je danas iz Granične policije BiH.