DVOJAC IZ BIH UHIĆEN U ZAGREBU Jedan se brani šutnjom, drugi sve poriče i tvrdi da je kokain imao za osobnu upotrebu

uhićenja,Zagreb,Edin Balić,Adnan Žilić
Cropix

"Edina Balića poznajem oko mjesec dana. Ja se bavim boksom i kada sam imao mečeve znao sam prespavati u tom stanu u kojem ste nas uhitili. S tim kaznenim djelima nemam veze, a ovih 0,6 grama kokaina što su nađeni kod mene su bili za moju osobnu uporabu", branio se pred istražiteljima  Adnan Žilić, državljanin BiH koji je neki dan na zagrebačkim Srednjacima zajedno s Edinom Balićem, također državljaninom BiH, uhićen u akciji specijalne policije, javlja hrvatsko izdanje Večernjeg lista.

Za razliku od njega, Balić se branio šutnjom, a obojici je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja djela. Zagrebačka policija sumnjiči ih za zloporabu droge i nedozvoljeno posjedovanje oružja. Pretragom je u stanu kojeg su koristili od početka kolovoza nađena droga i oružje, a sumnja se da su  kokain prodavali za 600 kuna po gramu. Inače, stan u kojem su uhićeni je unajmljen početkom kolovoza, a vlasnik  tog stana  iskazivao je da ga je on oglasio u kolovozu 2021.

"Na oglas mi se javio neki čovjek koji se predstavio kao D.T. S njim sam ugovorio uvjete i cijenu, a on mi je rekao da će ponekad u stanu prespavati njegov prijatelj Edo. Stanarina je uplaćivana preko računa, a svaki put bi je uplatila druga osoba", iskazivao je vlasnik stana.

Inače, iako bih mediji navode da je Balić u bijegu jer ga se povezuje s likvidacijom svjedoka pokajnika u aferi Escobar, on nema  važeću međunarodnu tjeralicu. Od ranije je poznat policiji jer je 2014. bio osuđen na  sedam godina zatvora zbog  oružane pljačke koju je počinio u Austriji. Kaznu je izdržavao u Austriji i Zenici, a na uvjetni otpust je pušten 2020.  Malo poslije toga se u BiH našao u problemima zbog plantaže marihuane, te sumnje da je sudjelovao u jednoj likvidaciji i zajedno s tamošnjim narko bosom naručio drugu.