DUBROVNIK Sin likvidirao oca. Ubojica od prije poznat policiji

Policija Dubrovnik Hrvatska
Cropix

U petak u 17:20 sati u kući na predjelu Kantafiga u Dubrovniku pronađeno je tijelo starije muške osobe. Policija je uhitila jednu osobu, a kako se neslužbeno doznaje radi se o sinu (40) koji je iz puške ubio oca (83), a koji se u tom trenutku nalazio u krevetu, piše 'Dubrovački vjesnik'. 

Nakon ubojstva sin je osobno pozvao policiju i priznao zločin te se trenutno nalazi u prostorijama policije u Villa Palmi na ispitivanju. Kako se doznaje, majka ubojice je u šoku te nije u mogućnosti davati nikakve izjave o događaju.

Prema podacima koje 'Dubrovački vjesnik' posjeduje, počinitelj je od ranije poznat policiji zbog narkotika međutim nije utvrđeno je li ovaj slučaj brutalnog obiteljskog nasilja povezan s narkoticima.

Policija navodi da se radi o kaznenom djelu teškog ubojstva definiranom u članku 111. Kaznenog zakona. Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodio županijski državni odvjetnik, navodi Index.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni jučer, 7. travnja, u poslijepodnevnim satima, u obiteljskoj kući na predjelu Kantafiga u Dubrovniku, s više hitaca u vrat i glavu iz vatrenog oružja usmrtio teško pokretnog 83-godišnjaka.

Nakon počinjenog ubojstva muškarac je policiji dojavio događaj i pješice napustio obiteljsku kuću te je vrlo ubrzo u blizini kuće pronađen, uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, prenosi Index policijsko priopćenje.