DRŽAVLJANIN SRBIJE UHIĆEN U MOSTARU Nagovarao djevojčicu (14) da se uda za njega

Policija
Ilustracija/hercegovina.info

Opasnost zbog društvenih mreža sve je veća. Malodobna djevojčica iz Pazarića spašena je od predatora iz Srbije. Kriminalistička policija Policijske uprave (PU) Hadžići brzo je reagirala.

Dana 13.3.2024. godine od kuće se udaljila malodobna M. A. (2010.) iz naselja Pazarić, općina Hadžići, u nepoznatom pravcu.

Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU Hadžići i Trnovo odmah su reagirali te došli do saznanja da je malodobna M. A. (2010.) od strane nepoznate osobe navedena da se udalji od kuće zbog sklapanja braka.

Službenici Odjeljenja krim. policije PU Hadžići i Trnovo došli su do operativnih saznanja o kojoj se nepoznatoj osobi radi. Inicijali su M.J. (1992.) i radi se o državljaninu Srbije, koji je putem društvenih mreža naveo malodobnu M.A. da se udalji od kuće zbog sklapanja braka, piše Face.

Brzom reakcijom policijskih službenika Uprave policije Sarajevske županije, Odjeljenja krim. policije PU Hadžići i Trnovo, FMUP, Policijske postaje sjever Mostar, M.J. (1992.) je lociran, kao i malodobna M.A. 

U tom trenutku nalazili su se u Mostaru i bili su na putu ka Crnoj Gori.

Državljanin Srbije M.J. je lišen slobode te se nad istim vrši kriminalistička obrada. Malodobna M.A. (2010.) je zbrinuta te će biti predana svojim roditeljima.