Državljanin BiH kladioničarskim prijevarama po jugoistočnoj Europi zaradio 145 000 KM

Konvertibilne marke
Ilustracija

Fočak Nedeljko D. (23) osumnjičen je da je za duže razdoblje kladioničarskim prijevarama oštetio više osoba i tako nezakonito zaradio oko 145.500 KM. Sumnjiče ga za pranje novca i neovlaštenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Prema neslužbenim informacijama, Fočaka terete da je putem aplikacija i društvenih mreža osobama iz više zemalja iz jugoistočne Europe slao rezultate namještenih sportskih utakmica, što su mu oni plaćali, pišu 'Nezavisne novine'.

Navodio ih je da ima sigurne rezultate namještenih utakmica i da im, ukoliko plate određeni iznos, klađenje može donijeti veću dobit.

Kako je priopćeno iz Policijske uprave Foča, policija je pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Trebinje, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Foči izvršila pretres na lokacijama u Foči koje koristi N.D.

"N.D. je osumnjičen da je u razdoblju od 3. studenog 2018. do 9. prosinca 2021. godine od strane većeg broja oštećenih osoba iz različitih zemalja s područja jugoistočne Europe na području Foče u pošti i bankama podizao različite iznose te je na taj način ostvario protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 138.910 KM i 3.403 eura", navodi se u priopćenju.

Dodaju da su prilikom izvršenog pretresa kod njega pronađeni i oduzeti određen iznos novca, mobilni telefon, kao i vojna puška marke zastava M-48 i određena količina streljiva.