DROGA Pripadnici FUP-a uhitili pet osoba, među njima i stare znance

Akcija u Sarajevu
FUP

Službenici Federalne uprave policije (FUP) su tijekom utorka (22.12.) pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, započeli aktivnosti na realizaciji operativno - taktičke akcije vezano za dokumentiranje osoba i krivičnog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeno je pet pretresa na području Sarajevske županije, te je lišeno slobode pet osoba iz Sarajeva inicijala A.J. (1987.), E.J. (1980.), A.V. (1985.), N.K. (1988.), S.Č. (1985.) zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičnog djela. Pojedine osobe su od ranije poznate policijskim i pravosudnim organima kao višestuki povratnici u vršenju krivičnih djela, zbog čega su osuđivani.

Navedene osobe se sumnjiče da su na području Sarajevske županije s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, kontinuirano vršile nabavku opojne droge na njima poznat način i od njima poznatih osoba, radi dalje preprodaje. Nakon nabavke veće količine droge istu su prepakivali, a potom preprodavali konzumentima sa područja Sarajevske županije.

Akcija u Sarajevu

Dosadašnjom istragom i prilikom pretresa je pronađena određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'Canabis Sativa L', 'Amfetamin' i 'Metamfetamin', sredstva za pakovanje i vaganje, oružje i streljivo, mobilni telefonski aparati i sim kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima. 

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije i zakonskom roku biti predata na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Sarajevske županije uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima. Nastavljaju je aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije, navedeno je iz Ureda za informiranje FUP-e.