DRAMA U SARAJEVU Pucano ispred kuće Muriza Memića, ali i na vikendicu odvjetnika Ifeta Ferageta

Dženan Memić, Muriz Memić, Ifet Feraget
Avaz

Danas je u Sarejevu pucano kod kuće Muriza Memića, oca ubijenog Dženana Memića. Obitelj je u šoku, a pripadnici MUP-a ŽS obavljaju očevid. Kako je prijavljeno, netko je pucao iz džipa u pokretu, a vozilo se udaljilo u nepoznatom smjeru.

Iz policije kažu kako je iz oružja navodno pucao muškarac koji danas ženi sina.

"Policija Kantona Sarajevo je danas oko 14:45 sati zaprimila dojavu da je došlo do upotrebe oružja u ulici Igmanska cesta, područje općine Ilidža. Raspolažemo informacijama da se radilo o upotrebi oružja iz vozila čiji je vozač navodno krenuo u svatove. Sva saznanja kojima policija raspolaže se provjeravaju i istražuju, ali nijedno, do sada, ne govori o tome da se radilo o upotrebi oružja s ciljem napada na kuću M.M. kako su to prenijeli pojedini mediji", navodi se u priopćenju MUP-a ŽS. 

Kako je za Avaz potvrdio Ifet Feraget, odvjetnik obitelji Memić, i na njegovu vikendicu je pucano prije nekoliko dana, ali to nije prijavio.

Kako se saznaje, iz vozila u pokretu pucano je u blizini kuće Memića u kojoj se u tom trenutku nalazila samo Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana Memića dok je na vikendicu Ferageta koja se nalazi u Dobroševićima pucano na dan kada je potvrđena optužnica protiv Alise Mutap, bivše Dženanove djevojke, njenog oca Zijada, policajaca Hasana Dupovca i Josipa Barića te Muamera Ožegovića, zaposlenika hotela "Kristal" na Ilidži.

Petorku Tužiteljstvo BiH tereti za organizirani kriminal i sprečavanje otkrivanja i dokazivanja stradanja Dženana Memića, mladića koji je, nakon teških ozljeda, preminuo 15. veljače 2016. godine.

Sumnja se da su pristupili kriminalnoj grupi koja je organizirana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Memić dobio ozljede opasne po život u Velikoj Aleji na Ilidži, 8. veljače iste godine.

U optužnici se navodi da su Ramić, Mutap, Dupovac, Barić i Ožegović prikrivali i fingirali dokaze, a navodno je optuženi Mutap ostvarivao kontakte s više osoba, među kojima su i optuženi, te je s njima osobno i u dogovoru počinio nezakonite radnje, odnosno zajedno su činili nezakonite radnje.