DRAMA U MOSTARSKOM ZATVORU Teško pretučen zatvorenik, izbili mu zube i slomili rebra

KPZ Mostar zatvor
Hercegovina.info

U masovnoj tučnjavi u kazneno-popravnom zavodu u Mostaru prekjučer je teško ozlijeđen jedan zatvorenik, potvrđeno je za "Avazov" portal iz više izvora.

Prema informacijama 'Dnevnog avaza' teške tjelesne ozljede zadobio je zatvorenik F. M.

Njega su pretukla dva čuvara, a tučnjava je trajala, prije nego su ih policijski čuvari razdvojili, više od 15 minuta.

Obavljen je policijski očevid s obzirom na to da su zatvoreniku polomljeni zubi i slomljeno nekoliko rebara. Izvor iz zatvora tvrdi da je u tijeku istraga kako bi se utvrdilo tko je i zašto započeo svađu.

"Vode se dvije istrage vanjska i unutarnja", rekao je izvor 'Dnevnog avaza'.

Ministar pravde FBiH Mate Jozić, kratko je odgovorio da ne raspolaže ovim informacijama.

U Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije su, kako je potvrđeno za 'Dnevni avaz', upoznati s incidentom koji se u srijedu, 9. ožujka, dogodio u Kaznenopopravnom zavodu (KPZ) Mostar

Kako je potvrdio glasnogovornik Uprave policije MUP-a HNŽ Ljudevit Marić, policija je sinoć u 20.30 sati postupila u vezi ovog incidenta i to po nalogu dežurnog županijskog tužitelja.

On je kazao da je prijavljeno to da su dva zatvorska policajca pretukli jednog zatvorenika, koji je odvezen u CUM Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i gdje, naveo je, dežurni liječnik se nije mogao izjasniti o stupnju ozljeda.

Iz MUP-a HNŽ je potvrđeno da su prijavljeni policajci D. B. i D. T.

Oni su, kako je neslužbeno potvrđeno, osuđenog F. M., koji se prethodno verbalno sukobio s jednim osuđenikom, a s kojim je nedavno imao i fizički sukob, odvukli u prostoriju gdje nema videonadzor i pretukli ga.

Iako su policajci pokušali zataškati cijeli slučaj, ipak u Upravi KPZ-a su za to saznali sutradan te su poduzeli sve neophodne mjere, odnosno, obavijestili su nadležne te otvorili i svoju istragu.

Direktor KPZ Mostar, Marijo Marić odbio je komentirati ovaj slučaj.