Dosadašnje vještačenje mobitela, dnevnika i tragova nađenih na mjestu pronalaska tijela nije dalo rezultate

ubojstvo Lana Bijedić, lana bijedić

Iako istraga o monstruoznom ubojstvu Lane Bijedić iz Mostara traje 20 dana, policija i Tužilaštvo ZHK-a još nemaju ​konkretnih pomaka u ovom slučaju. Istražni organi konstantno tvrde da su u toku vještačenja mobitela, dnevnika, tragova nađenih na licu mjesta, ali traga koji bi doveo do ubojice još nema.

Detalji

-Istražitelji danonoćno rade na slučaju i praktično ne prave predah. Tijekom proteklog vikenda smo satima pregledali mjesto gdje je tijelo pronađeno u nadi da će pronaći nešto novo što bi koristilo istrazi. Pomno se prate svi komentari koji se objavljuju na portalima i društvenim mrežama. Izvjesni Vidoviti Milan, čiji je komentar išao tako daleko da je “opisao” ubojicu, kao i ponudio prikaz zločina, nema veze sa stvarnošću i proizvod je mašte neodgovornog pojedinca, navodi naš izvor iz MUP-a.                                                                                                           

Tvrdnje iznesene u tom komentaru istražitelji su provjerili do detalja, a teorija o tome da je ribar vidio ubojicu dan nakon ubistva na licu mjesta pala je u vodu, s obzirom na to da su ga neminovno tog dana morali vidjeti i policajci koji su danonoćno osiguravali i pretresali lokaciju. Policija nije uspjela ući u trag osobi koja se krije iza pseudonima, ali se na tome intenzivno radi. Istražitelji ponovo saslušavaju sve svjedoke, a iskaz će ponovo dati i ribar koji je pronašao tijelo. Po ko zna koji put pregledaju se i snimci uzeti sa brojnih objekata na području Čapljine i Mostara, a istražitelji se nadaju da će im od koristi biti i rezultati vještačenja tragova sa tijela nesretne djevojke, njezinih bilješki, laptopa i mobitela. Istražitelji sve više vjeruju da Bijedićeva nije ubijena na mjestu gdje je pronađeno tijelo, a sve izglednije je i da osoba u čijem su vlasništvu automobili Fiat i BMW ne može biti povezana sa zločinom. Navodno će uskoro biti saslušana i Lanina majka, koja je nekoliko dana nakon ispraćaja tijela iz Mostara u Beograd preselila u prijestolnicu Srbije. Po njezinoj želji, Lanino tijelo je 12. oktobra kremirano na Novom groblju u Beogradu, gdje je ubijena djevojka i sahranjena, piše Oslobođenje.

Gušenje

- Činjenica da je Lanino tijelo ovako brzo kremirano, ali i da dosadašnje vještačenje bar dijelova mobitela i njenog dnevnika nije dalo nikakve rezultate, izaziva mnoge sumnje. Sa kremiranjem se moralo sačekati, jer ukoliko se pokaže potreba za novom obdukcijom, to se neće moći uraditi, kaže izvor blizak istrazi. ​​Podsjetimo, 19-godišnja nesuđena brucošica ubijena je početkom ovog mjeseca u blizini Ljubuškog, a njezino tijelo je nađeno u rijeci Studenčici.