DOJAVA GRAĐANA Mostarska policija uhitila prevaranticu

Policijski automobil
Ilustracija/Hercegovina.info

Iz udruženja PomoziBa prije nekoliko dana su obavijestili javnost da na području Mostara jedna ženska osoba prikuplja pomoć predstavljajući se kao volonterka tog udruženja. Dojavu su dobili od građana, te su iz spomenutog udruženja stanovnicima sugerirali da slučaj prijave policiji ukoliko primjete tu žensku osobu.

"Još jednom napominjemo da ona niti bilo tko drugi tko na ovaj način prikuplja novac, sigurno nije naš volonter! Mi u PomoziBa na ovaj način ne skupljamo donacije! Ne prikupljamo novac u haustorima, kafićima, na ulicama (osim ako se ne radi o nekoj velikoj humanitarnoj akciji koju ranije organiziramo i najavimo)", navedeno je iz tog udruženja.

Tragom te informacije, Policijska uprava Mostar je od strane više građana 10. rujna obaviještena da se na lokalitetu Šehovine nalazi ženska osoba koja traži novac, te se predstavlja kao volonter jednog udruženja.

Policijski službenici su postupili po prijavi, te su je identificirali kao F.T. (1989.) iz Živinica. Nakon privođenja u prostorije PU Mostar, ona je dalje predata Odjelu kriminalističke policije radi kriminalističke obrade, navedeno je u izvještaju MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije.