Dodikovi ljudi skrivali Pukanićevog atentatora?

Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, BIH, Milorad Dodik, dragan čavić, Milorad Dodik, BIH, Milorad Dodik, Sarajevo, policija, Milorad Dodik, BIH, Sarajevo, Milorad Dodik, BIH, ustavni sud, BIH, Milorad Dodik, Republika Srpska

REPUBLIKA SRPSKA-RAJ ZA KRIMINALCE

Gudurić se prema toj teoriji nije sam odlučio predati, već su mu to sugerirali njegovi zaštitnici unutar Republike Srpske, nakon što je hrvatska policija doznala da se Gudurić skriva na području Banja Luke.

Bojan Gudurić

Tri tjedna prije nego što se Gudurić predao, hrvatske vlasti dobile su informaciju da je Gudurić viđen na područj uBanja Luke gdje ga skriva ekipa Milana Šušljega zvanog Mile Sneg. On je za vrijeme rata u BiH bio pukovnik u vojsci Republike Srpske, a trenutačno je angažiran kao savjetnik u Vladi Republike Srpske te je osoba od iznimnog povjerenja Milorada Dodika.

Do mjerodavne hrvatske institucije došla je informacija da je Šušljeg u posljednje vrijeme bio jedan od glavnih Gudurićevih zaštitnika, ali ne jedini, nego se kao njegov zaštitnik spominje i jedan bivši visoki dužnosnik iz Državne bezbjednosti Republike Srpske.

Uposljednje vrijeme Gudurić se skrivao i na području lovišta Čelinac. Lovište Čelinac udaljeno je 18 kilometara od Banje Luke i 15 kilometara od Kotor Varoša.Tvrdi se da je među zaštitnicima Bojana Gudurića, ali i Željka Milovanovića, još jednog optuženika za sudjelovanje u atentatu na Pukanića i Franjića, u posljednje vrijeme bio i Ljuban Ećim, bivši visoki dužnosnik Državne bezbjednosti Republike Srpske, koji se od veljače 2004. nalazi na crnoj listi SAD-a i EU zbog sumnje da je bio u mreži pomagača haaških optuženika, prije svega Radovana Karadžića, piše Nacional.