DODATNA ZARADA U fotografskoj radnji prodavao lažne nalaze na koronavirus

DODATNA ZARADA U fotografskoj radnji prodavao lažne nalaze na koronavirus
Hercegovina.info

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u petak su su na osnovu prethodno prikupljenih operativnih informacija da se na području Novog Grada vrši krivotvorenje i preprodaja mikrobioloških nalaza u vezi PCR testiranja na SARS-CoV-2 (koronavirus), a koje izdaje Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, izvršili su kriminalističku obradu osobe M. Ć. iz Prijedora, vlasnika fotografske radnje u Novom Gradu, zbog sumnje da je počinio krivično djelo 'Krivotvorenje isprave', javlja agencija Anadolija.

"Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni M.Ć., u periodu od listopada 2020. godine do siječnja 2021. godine, u fotografskoj radnji u Novom Gradu, neovlašteno izradio, odnosno krivotvorio najmanje 200 mikrobioloških nalaza u vezi testiranja na koronavirus, i prodao po cijeni od 50 KM po jednom nalazu", navodi se u priopćenju iz Policijske uprave Prijedor.

Uz suglasnost tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva Prijedor i po naredbi suca Osnovnog suda u Novom Gradu, izvršen je pretres prostorija fotografske radnje, tom prilikom je pronađen i oduzet računar sa pohranjenim obrascima za izradu i krivotvorenje nalaza, kao i krivotvoreni pečat JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

"U tijeku je rad na kompletiranju predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužiteljstvu Prijedor, biti dostavljen izvještaj protiv osobe M. Ć., za krivično djelo 'Krivotvorenje isprave'", navodi se u priopćenju.