DOBIO DVIJE GODINE ZATVORA Priznao da je u BiH unio 35,5 kilograma droge

Priznao da je u BiH unio 35,5 kilograma droge
Ilustracija/Screenshot

Optuženi Sava Papić (1976) državljanin Crne Gore, koji se nalazi u pritvoru, sporazumno je priznao krivnju, nakon čega je u Sudu BiH osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od dvije godine.

Proglašen je krivim za kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. KZ-a BiH, za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH.

Optuženi je priznao krivnju da je, polovinom srpnja prošle godine, kao član organizirane grupe, neovlašteno izvršio međunarodni prenos opojne droge „marihuana-skank“ u količini od 35,532 kilograma s područja Crne Gore na područje Bosne i Hercegovine, prenosi Fena.

U okviru predmetnog sporazuma izrečene su mjere sigurnosti oduzimanja predmeta – PMV marke Laguna Renault koje je korišteno u izvršenju kaznenog djela te mobilni telefon s pripadajućim SIM karticama.

Također, od optuženog će se oduzeti narkotička sredstva korištena u izvršenju kaznenog djela, opojna droga “marihuana -skank” koja će biti uništena u zakonskoj proceduri.

Predložena kazna adekvatna je ulozi i odgovornosti optuženog u izvršenju ovog kaznenog djela.

Potpisivanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje te ne može uložiti žalbu na kazneno-pravnu sankciju.

Nakon razmatranja sporazuma, isti je prihvaćen od Suda te je optuženom izrečena navedena kazna, a predmet je pravomoćno okončan bez sudskog postupka i glavnog pretresa, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.