DOBIO 13 GODINA ZATVORA Pedofilu potvrđena presuda za obljubu tri maloljetne sestre

Pedofil

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Dragana B. (24) iz Laktaša na 13 godina zatvora zbog obljube tri djevojčice i zadovoljenja spolnih strasti pred djetetom.

Ranije mu je banjalučki Okružni sud  izrekao 15 godina zatvora dok mu je Vrhovni sud kaznu umanjio za dvije godine, prenose Nezavisne.

Naime, djelimično je uvažena žalba obrane optuženog, te je Vijeće Vrhovnog suda preinačilo odluku o kazni.

Optuženom je u izrečenu kaznu uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru.

Inače, optuženi je već osuđivan tri puta. Prvo je 2020. godine bio  osuđen na 19 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja četiri djevojčice. Međutim, tu presudu je ukinuo Vrhovni sud RS i slučaj vratio na novo odlučivanje.

Potom  je bio osuđen na 17 godina zatvora i to za obljubu tri djevojčice.

I ta presuda je ukinuta, te je predmet vraćen na novo suđenje nakon čega je  bio osuđen na 15 godina zatvora zbog obljube tri djevojčice i zbog zadovoljenja spolnih strasti pred djetetom. Tada je osuđen za blaži oblik kaznenih djela obljuba djeteta mlađeg od 15 godina.

Prema neslužbenim infomacijama, žrtve su djevojčice rođene 2005, 2007. i 2008. godine.

Nezavisne donose je optuženi bio u vezi s njihovom majkom.

Prema optužnici, sve se događalo od ožujka 2019. godine do veljače 2020. godine kod Laktaša. Optuženi je bio u emotivnoj vezi s njihovom majkom i navodno joj pomagao u poljoprivrednim radovima te je svakodnevno boravio u njihovoj kući. Za to vrijeme je otac djevojčica bio odsutan.