VIDEO  Djelatnici FUP-a uhitili tri osobe iz Mostara i jednu iz Tuzle

uhićenje Mostar FUP
Screenshot/Avaz

U Mostaru je izvršen pretres na tri lokacije i uhićene su tri osobe, dok je još jedna osoba uhićena na području Tuzlanske županije.

Federalna uprava policije – Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, pod nadzorom tužitelja Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, a po naredbi Općinskog suda u Mostaru uz asistenciju Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ i Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije, provode operativnu akciju na području Hercegovačko-neretvanske županije i Tuzlanske županije u cilju otkrivanja i dokazivanja izvršenja kaznenih djela udruživanje radi činjenja kaznenog djela, poticanje na kazneno djelo, davanje lažnog iskaza te sprječavanje dokazivanja, priopćeno je iz FUP-a.

Uhićena tri Mostarca

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršen je pretres na tri lokacije na području Mostara i tri lokacije na području Tuzlanske županije, kojom prilikom su slobode lišene četiri osobe inicijala  E. B. (1965.), V. V. (1972.), K. E. (1997). iz Mostara i A. M. (1988) iz Tuzle.

Prilikom pretresa pronađeni su predmeti traženi naredbom suda, mobilni telefonski aparati, sim kartice, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenog djela.

Navedene osobe se sumnjiče da su utjecali na svjedoke i sudionike u kaznenom predmetu za organizirani kriminal u kojem je optužen S. Đ. i ostali.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predane nadležnom Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Pogledajte snimku privođenja jednog od uhićenih.