DIVLJAŠTVO U KRAJINI Staricu pretukao na kućnom pragu pa je zapalio, preživjela je

policija, droga, ubojstvo, ubijen migrant, strujni udar, pogibija, samoubojstvo, Rodoč, ozljede, bosanski petrovac, policija, napad

U Bosanskom Petrovcu 31. listopada dogodio se stravičan zločin kada je nepoznati muškarac došao do kuće Mevlude Linić koju je pretukao, a potom zapalio, saznaje 'Dnevni avaz'.

81-godišnjoj Mevludi počinitelj je nanio teške tjelesne ozljede na njenom kućnom pragu. 

"Nepoznata osoba došla je ispred njene kuće i pretukla je, posuta je benzinom i zapaljena. To su ulazne informacije tog dana. Obaviješten je tužitelj. Tužiteljstvo djeluje kvalificirano kao pokušaj ubojstva. Ona je zadobila ozljede", rekao je za 'Dnevni avaz' glasnogovornik MUP-a Unsko - sanske županije (USŽ) Bahrudin Dželalagić.

Prema informacijama kojima raspolaže taj medij, počinitelj je otkriven, a riječ je o njenom rođaku koji je vjerojatno imao informaciju da Mevluda ima visoku mirovinu i dodatne novce. Žena je preživjela ovaj napad.

Na društvenoj mreži Facebook, sin starice Mevlude Linić iz Bosanskog Petrovca koja je proteklog ponedjeljka brutalno pretučena i zapaljena, objavio je emotivnu poruku:

"I ovo se događa u Bosanskom Petrovcu. Doći na vrata mojoj majci, ženi od 80 godina polomiti rebra, ruku, izubijati po glavi, politi benzinom i zapaliti da bi došao do para… I kako čovjek ostati normalan i šta napraviti? Nadam se da će policija uraditi šta je njihov posao…", zaključio je Amel Linić, sin starice koje je napadnute u Bosanskom Petrovcu.