DIVLJANJE PO BANJA LUCI Policija uhitila 11 navijača, većina ih bila pod utjecajem droge

Lisice uhićenje
Ilustracija

Banjalučka policija uhitila je 11 navijača iz Teslića osumnjičenih za napad na građane i policijske službenike, a kod šest uhićenih utvrđeno je prisustvo droge u organizmu, priopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka, prenosi Srna.

Uhićenje 11 navijača izvršili su službenici Policijske uprave Banja Luka zajedno sa Jedinicom žandarmerije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, zbog sumnje da su počinili krivična djela 'Nasilničko ponašanje', 'Sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje' i 'Tjelesna ozljeda'.

Kod navedenih osoba pronađena su i oduzeta dva metalna boksera, dvije palice i baklja. Uhićeni su podvrgnuti testiranju i prisustvo droge amfetamin utvrđeno je kod šest osoba, a tri osobe su odbile testiranje.

U priopćenju se podsjeća da su navijači iz Teslića danas u 13:45 sati nenajavljeno došli na stadion u Ulici omladinska u Banja Luci i fizički napali dva građanina.

"Po odlasku sa stadiona, fizički su napali dva policijska službenika PU Banja Luka i jednog policijskog službenika Jedinice žandarmerije, koji su zadobili tjelesne ozljede. Dva građanina i policijski službenici su zbog zadobivenih ozljeda zatražili liječničku pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Banja Luka", dodaje se u priopćenju.

O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, koji se izjasnio da je riječ o navedenim krivičnim djelima.