DETALJI TEŠKOG SUDARA Nedužnu obitelj ubile pijane gazde za volanom

teška prometna nesreća,Buna,prometna nesreća,ozljede,policija,Buna,Mostar,Mile Doko,Krstići,vijesti
hercegovina.info

Protekle noći oko 20 sati na lokalitetu Zaton kod mostarskog prigradskog naselja Buna dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su sudjelovala četiri osobna vozila, te su četiri osobe smrtno stradale.

Od četvero poginulih, tri osobe su iz iste obitelji, a riječ je o bračnom paru Krstić, te jednom njihovom djetetu R.K. (2013.). Njihovo drugo dijete, djevojčica G.K. (2019.) zadobila je teške i po život opasne ozljede. Oni su se nalazili u osobnom automobilu Renault.

Još tri osobe su teško ozlijeđene, a riječ je o putnicima iz vozila BMW - L.M. (1987.), R.V. (1977.) i K.J. (1998.).

Poginuo je i vozač navedenog BMW-a X5 sa kojim su bili teško ozlijeđene osobe, a riječ je o Mati Primorcu (1976.). U ovom sudaru sudjelovao je još jedan BMW kojim je upravljao L.Š. (2000.) i Mile Doko (1991.) koji je bio za upravljačem Mercedesa.

Kako se saznaje na navedenoj dionici magistralne ceste M-17, došlo je do utrkivanja vozila BMW X5 i Mercedesa, a prije toga vozač BMW-a je bio na jednom slavlju. Kod vozača Mercedesa je izmjereno prisustvo alkohola u organizmu i to u vrijednosti od 2,5 promila.

Inače, Primorac je bio biznismen, te se bavio ugostiteljstvom i ugradnjom rashladnih komora. Također i Mile Doko koji je upravljao Mercedesom je sin jednog od hercegovačkih tajkuna.

Od poginule obitelji Krstić oprostili su se mnogi, a sućut obitelji izrazili su i iz Osnovne škole 'Marin Držić' na Buni koju je poginuli dječak pohađao. Izraze sućuti poginulima uputio je i gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Kako se moglo vidjeti na mjestu ove prometne nesreće, došlo je do izravnog sudara BMW-a X5 i Renaulta. Renault se od siline udara prevrnuo. Zbog obavljanja očevida i uklanjanja vozila s kolnika promet je na ovom dijelu magistrale bio u potpunosti obustavljen jutros do 2 sata. Sva četiri vozila su izuzeta u krug Policijske uprave Mostar gdje će po naredbi dežurne tužiteljice biti obavljeno vještačenje tehničke ispravnosti, te druge mjere i radnje.