DETALJI NESREĆE NA KORČULI Mladići se autom zabili u stablo; Dvojica su bili vatrogasci, a jedan nogometaš

Korčula mjesto prometne nesreće
Dubrovački vjesnik

Cure novi detalji o teškoj prometnoj nesreći koja se sinoć dogodila na Korčuli.

Podsjetimo, u izlijetanju automobila s državne ceste između Blata i Vele Luke na otoku Korčuli sinoć oko 00:45 sati poginula su tri mladića. Najmlađi Ivan Didović (19) je vozio, a s njim su u automobilu bila još dva prijatelja. Imali su 22 odnosno 24 godine. Nijedan nije bio vezan, objavila je policija, a prenosi Index.

Sva trojica poginulih mladića bila su iz Smokvice. Dvojica od njih, Ante Salečić i Tomislav Tomašić, bila su članovi lokalnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Kako neslužbeno doznaje 'Dubrovački Vjesnik', mladići su se prije nesreće zabavljali u jednom kafiću u Blatu.

Kako se kafić zatvorio u ponoć, mladići su navodno s ekipom odlučili zabavu nastaviti u privatnoj vikendici u Veloj Luci. 'Vjesnik' neslužbeno doznaje da ih je bilo više i da su na zabavu u vikendicu krenuli s tri automobila.

Dva su vozača odlučila krenuti zaobilaznicom, voziti polako i izbjeći policiju na glavnoj cesti jer su malo popili. Trojica mladića navodno nisu pila pa su odlučili ići glavnom cestom.

Zavoj na kojem su izletjeli s ceste do danas je mnogima bio koban i otočanima je dobro poznat. Vozili su navodno Golf 3, a 19-godišnji vozač, najmlađi među trojicom, položio je tek prošle godine.

Nepregledan zavoj, mokar kolnik i, kako se neslužbeno doznaje, jako velika i neprilagođena brzina rezultirali su tragičnom nesrećom. Automobil je udario u obližnje stablo, a od siline udara se prepolovio. Brzina je bila tolika da na cesti nema ni tragova kočenja, piše 'Dubrovački Vjesnik'.

"Bili su aktivni na društvenom planu, dvojica u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu, jedan u nogometnom klubu, sva trojica su bila aktivna u Viteškoj udruzi 'Kumpanjija'. Pomagali su zajednici, pomagali su svima, bili su mladići za poželjeti. U dvije obitelji to su bili jedini sinovi", kazao je načelnik Općine Smokvica Kuzma Tomašić, a prenosi 'Dubrovački vjesnik'.

Općina Smokvica zbog tragedije je proglasila sedmodnevnu žalost.