DETALJI IZ ČAPLJINE Lažni policajac tijekom razbojništva je na sebi imao borbeni prsluk

DETALJI IZ ČAPLJINE Lažni policajac tijekom razbojništva je na sebi imao borbeni prsluk
hercegovina.info

Potraga za lažnim policajcem koji je jučer u poslijepodnevnim satima u  razbojničkom pohodu iz trgovine KM Trade u Čapljini ukrao, čak, 25 pištolja različitih marki, do sada, nije dala rezultate, potvrđeno je u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije.

Istražitelji su u blizini lica mjesta pronašli nekoliko PVC vrećica

Kako je rečeno za Avaz, provode se brojne istražne radnje s ciljem pronalaska ovog razbojnika, koji je, podsjetimo, u srijedu u 16.25 sati upao u ovu trgovinu obučen u policijsku uniformu i maskiran, nakon čega je zaposlenika B.B. (35), zaprijetivši mu pištoljem polegao na pod, a potom ga je vezao ljepljivom trakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je uposlenik ležao na podu, razbojnik je u ruksak utrpao 25 pištolja, koje je pokupio mahom iz izložbenih vitrina, nakon čega se udaljio iz radnje pješice. Nedugo poslije, uposlenik, koji je pretrpio veliki šok, se uspio osloboditi i alarmirati policiju.

Kako se saznaje iz izvora bliskih istrazi, snimci videonadzora u toj trgovini policiji i nisu bili od koristi.

Tako se nije moglo utvrditi kakvu je policijsku uniformu imao razbojnik na sebi, osim da je vidljivo to da je na nekoliko odjevnih dijelova imao policijske oznake, kao i borbeni prsluk s natpisom "policija“ na leđima. Na glavi je imao kapu, a lice mu je skoro u potpunosti bilo prekriveno kirurškom maskom.

Istražitelji su u blizini mjesta događaja pronašli nekoliko PVC vrećica sa zatvaračem, koje će biti poslane na vještačenje. Također, s mjesta događaja su izuzeti i drugi tragovi, kako je to potvrđeno u Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije.

U tijeku je detaljna pretraga šireg gradskog područja i mjesta na kojem su nadzorne kamere zabilježile kako se udaljava prema prolazu jedne zgrade.

Iz trgovine KM Trade nisu željeli iznositi bilo kakve informacije za javnost. Prema dosadašnjim informacijama, budući da u trgovini, kako je rečeno u policiji, još nisu sačinili kompletnu specifikaciju, vrijednost ukradenih pištolja procjenjuje se na najmanje 25.000 KM.