Dadilja iz Hercegovine ukrala zlato u vrijednosti 5000 maraka

Zlato
ilustracija

Dadilja S. V. iz Trebinja, koja je čuvala djecu kod jedne trebinjske obitelji, pokrala je zlato iz njihove kuće, a obitelj je sve prijavila policiji u petak ujutro, izjavivši da je vrijednost ukradenog zlatnog nakita oko 5.000 maraka.

Policija je prijavu zaprimila oko 8:30 sati i odmah su izvršili uviđaj u kome su stekli osnovanu sumnje da je izvršitelj kaznenog djela S. V. U tijeku kriminalističke obrade dadilja je priznala krađu i izjavila da je dio zlata prodala u dvije zlatare, dok je dio koji je ostao kod nje odmah vratila.

U Policijskoj upravi Trebinje, čiji su policajci za svega nekoliko sati riješili slučaj, samo su potvrdili krađu i inicijale počiniteljice, navodeći da su o događaju obavijestili Okružno javno tužiteljstvo u Trebinju koje je naložilo da se izvještaj o počinjenom kaznenom djelu protiv S. V., zbog sumnje da je počinila kazneno djelo krađa, dostavi u redovnoj proceduri.

U Policijskoj upravi Trebinje su apelirali na sve građane da dobro paze kome otvaraju vrata svoga doma i koga angažiraju po bilo kojoj osnovi za pomoć u kući.