CRNOGORAC Uhićen u Hercegovini s drogom pa pristao na pet godina zatvora

Zatvor ruke
WiseGeek

Državljaninu Crne Gore Veselinu D. (58), optuženom za krivično djelo neovlašteni promet droge, Sud BiH je izrekao zatvorsku kaznu od pet godina nakon što je potpisao sporazum o priznanju krivice, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Optuženi je priznao da je izvršio neovlašteni promet skunka, a lišen je slobode na području Trebinja kada je zaustavljeno teretno vozilo u kojem je, u specijalno napravljenim pregradama, otkrivena droga koja je sa područja Crne Gore prokrijumčarena u BiH.

U skladu sa sporazumom, Tužiteljstvo je predložilo, a Sud prihvatio, da optuženom bude izrečena kazna zatvora od pet godina, kao i oduzimanje predmeta korištenih pri izvršenju krivičnog djela, uključujući teretno vozilo MAN, te oduzimanje nezakonite imovinske koristi koja je pribavljena izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 3.000 eura.

Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju krivičnog djela, dodaje se u priopćenju, prenosi Srna. Sporazumnim priznanjem krivice optuženi se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu, koju mu je, na osnovu sporazuma, izrekao Sud BiH.