Crnogorac uhićen u BiH zbog teškog ubojstva

Crnogorac uhićen u BiH zbog teškog ubojstva
MUP RS

Službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, radeći na rasvetljavanju krivičnih dijela teških ubojstava u vezi sa organiziranim kriminalom izvršenih na području Republike Srpske i regije, na Palama su uhitili Nikolu Ivovića iz Crne Gore - potvrdila je Feni načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović.

Ivović je uhićen zbog postojanja osnova sumnje da je 6. lipnja 2019. godine u Herceg Novom, Republika Crna Gora, izvršio teško ubojstvo Stefana Šarovića. "Za navedenom osobom je raspisana međunarodna tjeralica od strane NCB Interpola Podgorica, zbog opisanog krivičnog djela", precizirala je Miljanović.

Prilikom lišenja slobode kod Ivovića su pronađeni dokumenti Republike Slovenije za koje postoje osnovi sumnje da su krivotvoreni, kao i manja količina opojne droge marihuane.

Policija je u prethodnom periodu, točnije 26. lipnja 2019. godine, na području Policijske uprave Istočno Sarajevo, uhitili Dušana Šilja, iz općine Istočna Ilidža, zbog postojanja osnova sumnje da je, zajedno sa Nikolom Ivovićem, sudjelovao u izvršenju krivičnog djela teškog ubojstva Stefana Šarovića, 6. lipnja 2019. godine u Herceg Novom.

Nakon kriminalističke obrade, koje će biti izvršena u prostorijama Uprave za organizirani i teški kriminalitet u Banjoj Luci, Ivović će biti predat u nadležnost Tuziteljstva BiH i Suda BiH radi procedure ekstradicije Crnoj Gori.