Crnogorac u Hercegovini uhvaćen s krijumčarenim cigaretama vrijednim 8000 KM

Cigarete Golf Bileća
GP BiH

Pripadnici Postrojbe Granične policije Trebinje, 11. siječnja ove godine, lišili su slobode državljanina Crne Gore B.R. (1960.), nakon što je otkriven u nezakonitom prometu 1960 kutija različitih vrsta cigareta bez akciznih markica. Cigarete su otkrivene na području Bileće prilikom granične kontrole Golfa, crnogorskih nacionalnih oznaka, kojim je i upravljao spomenuti državljanin Crne Gore.

O događaju su obaviješteni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijoj je naredbi izvršen pretres vozila u kojem su se nalazile cigarete.

Cigarete, čija se tržišna vrijednost procjenjuje blizu 8000 KM, vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo 'Nedozvoljen promet akciznih proizvoda', B.R. će uz izvještaj o krivičnom djelu biti predat tužitelju Tužiteljstva BiH, dok će cigarete i drugi dokazni materijali biti predati u depo Suda BiH, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje Granične policije BiH.