Četiri mladića poginula u prevrtanju džipa

Četiri mladića poginula u prevrtanju džipa
Nova.rs

Na cesti Užice - Zlatibor u mjestu Surduk jutros u 5:30 sati dogodila se teška prometna nesreća, potvrđeno je za Telegraf iz Policijske uprave (PU) Užice.

U nezgodi je sudjelovalo putničko vozilo BMW, a tri osobe su poginule na mjestu nezgode. Četvrta osoba iz istog vozila preminula je u bolnici od ozljeda zadobivenih u nesreći.

Promet je bio obustavljen u vremenu od 5:30 do 7:50 sati.

Prema neslužbenim saznanjima Telegrafa u nesreći su poginuli mladi. Vjeruje se da su uslijed neprilagođene brzine prešli u lijevu traku, udarili u bankinu i prevrnuli se od siline udara.

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila na zlatiborskoj magistrali u nedjelju u 5:30 sati, poginula su četiri mladića upravo iz Užica: vozač Vladimir M. (27), suputnici Stefan Dž. (21), Uroš D. (22) i Nikola D. (19). Uroš D. je preminuo u bolnici, dok su ostali smrtno stradali na mjestu nezgode.

Svi stradali su se nalazili u džipu BMV registracijskih oznaka slovenačkog grada Kopar, a tužiteljstvo je potvrdilo da je riječ o Užičanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Telegraf saznaje, do nezgode je došlo tako što je vozač džipa koji se kretao cestom od Užica prema Zlatiboru, dolaskom u mjesto Surduk kod baze AD 'Putevi', na dijeelu ceste gdje su tri prometne trake, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, izgubio kontrolu nad upravljačem vozila.

Tada vozilo silazi s kolnika sa lijeve strane u smjeru kretanja, udara u betonsku odbojnu ogradu, zatim u kamenu kosinu, nakon čega se od siline udara prevrće na kolnik. Vozač i putnik na prednjem sjedištu su koristili sigurnosne pojaseve, dok putnici na zadnjoj klupi nisu koristili sigurnosne pojaseve.

"Pacijent star 21 godinu dovezen je u bolnicu sa ozljedama zadobivenim u prometnoj nesreći. Intubiran je na terenu, na prijemno odjeljenje stigao je bez znakova života, bez svijesti, bez pulsa, bez mjerljive tenzije, proširenih neaktivnih zjenica", objasnio je dr. Damnjanović i dodao da je pokušana reanimacija uz anesteziju, ali da je u 6:15 sati konstatirana smrt.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević donijela je odluku da 12. rujna zbog pogibije četvorice mladića u gradu bude Dan žalosti.