ČEGA SE LIK DOSJETIO U putnoj torbi pokušao prošvercati 11 kilograma marihuane iz BiH u Hrvatsku

marihuana u putnoj torbi
MUP HR

Nadzirući područje državne granice između Bosne i Hercegovine i Hrvatske u mjestu Osojnik, službenici Postaje granične policije Gruda su jučer primijetili sumnjivu osobu s većom putnom torbom, izvijestila je dubrovačka policija.

U putnoj torbi nosio 11kg marihuane

S obzirom na sumnjivo mjesto zatečenog pojedinca, policijski službenici su odmah posumnjali na mogući slučaj krijumčarenja. Sumnjivu osobu su zaustavili i identificirali kao 32-godišnjeg hrvatskog državljanina. Detaljnim pregledom torbe, otkrili su prisutnost marihuane, točnije 11 pakiranja ukupne težine od 11.184 grama, koje je sadržavalo visoku razinu THC-a.

marihuana u putnoj torbi

Nabavio u BiH s ciljem preprodaje u Dubrovniku

Osumnjičeni je odmah priveden i zadržan u pritvoru. Droga je oduzeta uz službenu potvrdu, dok je naknadnim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni nabavio drogu u Bosni i Hercegovini s ciljem njenog daljnjeg distribuiranja na području Dubrovnika i okolice.

Budući da postoji sumnja da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, 32-godišnji osumnjičenik je, nakon završetka kriminalističkog istraživanja, prebačen u pritvor pod nadzorom nadležnog pritvorskog nadzornika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.