FOTO  ČAPLJINCU POKIDANI PLASTENICI Tvrdi da je razlog njegova povezanost s oporbom u Čapljini

Plastenik
Privatni album

Čapljinac Mile Šutalo nakon jučerašnjeg obilaska svog OPG-a imao je što vidjeti. Naime, svoje plastenike u kojima marljivo radi, zatekao je uništene i isparane

"Dana 21.09.2020, nakon jutarnjeg obilaska svoga OPG-a, ostao sam zapanjen i šokiran vidjevši iskidane najlone na svojim plastenicima, kao i na plastenicima od moga brata.  Radi se od oko 3.500 m2 plasteničke površine sa zasađenim kulturama. Po mom mišljenju, plastenici su iskidani oštrim predmetom ( nož, skalpel..)  u dužini od oko 300 metara",  ističe Šutalo.

Kaže kako se nikome nije zamjerio.

"Kao obitelj, poljoprivrednim poslom se bavimo preko 40 godina, i od toga živimo. Svi koji nas poznaju znaju da nikada s bilo kime nismo imali nikakvih razmirica, problema, po bilo kakvom pitanju."

Jednako tako u noći s 19. na 20. rujna dočekao ga je jeziv prizor.

"Večer prije, na ulaznim vratima u dvorište moje obiteljske kuće ostavljena mi je „poruka“ u obliku dvije krvave maramice okačene na ulaznu kapiju", kaže Mile Šutalo.

Šutalo je sve prijavio policiji.

"Slučaj sam prijavio MUP-u Čapljina, a po njihovom ponašanju nisam vidio neku preveliku zainteresiranost, te sam isto prijavio uredu SIPA-e u Mostaru. Djelatnici Krim službe Čapljina, došli su na mjesto događaja, poslikali iskidane najlone na plastenicima i popisali oštećene objekte. Nisam primijetio da su tražili bilo kakav trag, tj. dokazne materijale koji bi mogli biti od koristi u pronalaženju počinitelja. U blizini se nalazi i nekoliko privatnih objekata koji su pokriveni s video nadzorom."

Misli kako se sve dogodilo zbog lokalne politike.

"Kako sam i naveo, nikada u životu s bilo kime nisam imao privatnih problema, po bilo kojoj osnovi,te sam mišljenja da sve ovo što se dogodilo ima veze samo s jednom stvari, a to je lokalna politika. Naime, djelom rodbinski, kumski a nadasve prijateljski sam povezan s ljudima koji su trenutna oporba u gradu Čapljini. Ovdje  prvenstveno mislim na dvojicu gradskih vijećnika Peru Previšića i Mirka Vasilja. U ugostiteljskom objektu Sindy u Klepcima, koji je u vlasništvu obitelji Previšić, svakodnevno sam sa svojom obitelji. Ja nisam političan čovjek niti sam ikada bio u bilo kojoj stranci, ali sam u više navrata dobivao poruke i „savjete“ da se odmaknem od gore navedenih ljudi, kao i objekta u koji dolazim. Imam pravo na svoje mišljenje i stavove, i to slobodno govorim, a izgleda da se nekima to nimalo ne sviđa. Napravljena mi je velika materijalna šteta, po mojoj procjeni oko 20.000,00 KM samo na najlonu, bez kultura koje se nalaze zasađene unutra i sa kojima ne znam što će biti dalje. Moja obitelj , kao i obitelj moga brata vidno  je uznemirena. Imamo 6 sinova na kojima gradimo budućnost i usmjeravamo ih putem da se jedino od rada živi. Jesmo li na ovakav način dobili poruku da NE SMIJEMO imati svoje mišljenje? Je li nam ovo poruka da trebamo bježati s rodne grude?  Poprilično sam siguran da će i u ovom slučaju počinitelj ostati nepoznat, a meni možda poznat. Pitam se, trebam li samostalno uzeti stvari u svoje ruke ili vjerovati institucijama", pita se Mile Šutalo.

Za informacije o počinitelju nudi nagradu.

"Ovim putem nudim novčanu nagradu od 5.000,00 KM za informaciju o počinitelju, kao i nalogodavcu", rekaoŠutalo.

Nakon svega kontaktirali smo i Policijsku upravu Čapljina koji su nam rekli.

"M.Š. prijavio je PU Čapljina da je tijekom noći s 20. na 21. rujna od strane nepoznate osobe ili više njih na njegovom imanju u Višićima isparan najlon na plastenicima. Procijenjena šteta je oko 15 000 KM, a o događaju je obaviješten dežurni tužitelj i odjel krim.policije", rekli su iz PU Čapljina za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.