VIDEO  ČAPLJINA Prerušen u policajca ukrao 33 pištolja, počinitelju ni traga

krađa pištolja KM trade Čapljina
Screenshot

Nakon mjesec i pol dana od teške krađe u Čapljini, kada je iz prodavaonice 'KM trade' otuđen veliki broj pištolja, još uvijek nema podataka o počinitelju ovog kaznenog djela. Iako je tada informacija ustupljena medijima glasila da je otuđeno 25 pištolja, naknadno je utvrđeno kako nedostaju 33 pištolja, piše 'Dnevni avaz'.

U proteklih tjedan dana pripadnici Federalne uprave policije (FUP) su na području Čapljine 'odradili' dvije akcije gdje su izvršeni pretresi, te je privedeno ukupno pet osoba. Iako su mnogi povezivali ove akcije s uhićenjem počinitelja teške krađe gdje su otuđeni pištolji, 'Avaz' navodi da slučajevi nisu povezani.

Naime, 5. siječnja u 16:25 sati u navedenu trgovinu je upao muškarac obučen u policijsku uniformu i maskiran, nakon čega je uposlenika B.B. (35), kojem je zaprijetio pištoljem polegao na pod, a potom ga je vezao ljepljivom trakom.

Sadržaj se učitava...

Dok je uposlenik ležao na podu, razbojnik je u torbu utrpao pištolje, koje je pokupio iz izložbenih vitrina, nakon čega se udaljio iz radnje pješice. Nedugo poslije, uposlenik se uspio osloboditi i alarmirati policiju.

U akciji FUP-e prošlog tjedna na području Čapljine privedene su tri osobe, te je prilikom pretresa pronađena veća količina streljiva, oružja, uređaj za obijanje automobila, pancirni prsluk, prigušivači i dr. Današnjom akcijom na području istog grada pronađene su puške, streljivo, te veća količina eksploziva. U prostorije Federalne uprave policije u Mostaru su danas privedene dvije osobe.