BUS, CADDY I KAMION Zagrepčanka poginula među vozilima kojima su upravljali državljani BiH

Prometna nesreća Hrvatska Ivanić Grad
Cropix

Jučer poslijepodne na autocesti A3 došlo je do teške prometne nesreće u kojoj je poginula jedna osoba. Očevid je trajao cijelo popodne, do kasno navečer. Policija je jutros objavila detalje.

"Jučer oko 14:25 sati (56 km + 500 m), 52-godišnji vozač državljanin Bosne i Hercegovine upravljao je autobusom njemačkih nacionalnih oznaka, a kretao se južnim kolnikom autoceste A3, desnom prometnom trakom u smjeru istoka.

Dolaskom do 56 km i 500 metara nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, atmosferskim prilikama (magla) te gustoći prometa (kolona vozila) iz kojeg razloga nije pravovremeno zaustavio vozilo te je naletio na teretni automobil marke Volkswagen Caddy zagrebačkih registarskih oznaka kojim je u istom smjeru upravljala 44-godišnjakinja, a koja se kretala istom prometnom trakom usporeno u koloni vozila.

Od naleta VW je potisnut pod priključno vozilo teretnog vozila marke Mercedes bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 49 godišnji vozač državljanin Bosne i Hercegovine, a kretao se istom prometnom trakom.

U prometnoj nesreći, smrtno je stradala 73-godišnja putnica iz VW, a vozačica je teško ozlijeđena, a liječnička pomoć pružena joj je u Kliničkoj bolnici Dubrava", piše policija, prenosi Index.

"Od 14:25 do 18:10 sati u potpunosti je promet autocestom u smjeru istoka bio u obustavljen te se odvijao obilaznim pravcima, do 21:55 sati odvijao se otežano, lijevom prometnom trakom.

Očevid prometne nesreće obavila je zamjenica državnog odvjetnika uz asistenciju ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće iz čl. 227 stavak 2 i 6, 52-godišnji vozač je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje, nakon čega će biti u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu", piše policija.