BUGOJNO Otkriven kradljivac iz nevladine organizacije i razbijač Muzičke škole

Policijsko vozilo
Hercegovina.info

Službenici kriminalističke policije Policijske postaje Bugojno uspješno su rasvijetlili djelo krađe koje je počinjeno na području općine Bugojno. Naime, dana 27.5.2021. godine u Policijsku postaju Bugojno je prijavljeno krivično djelo krađe na štetu nevladine organizacije koja je u vl. žena u Bugojnu.

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela I.V. rođen 1981. godine iz Bugojna.

Službenici kriminalističke policije Policijske postaje Bugojno uspješno su rasvijetlili djelo 'Oštećenje tuđe stvari', koje je počinjeno na području općine Bugojno. Naime, dana 8.6. ove godine u Policijsku postaju Bugojno je prijavljeno krivično djelo oštećenja tuđe stvari na štetu Muzičke škole u Bugojnu.

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela A.K. rođen 1995. godine iz Bugojna.

U suradnji sa nadležnim tužiteljstvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje, priopćeno je iz Ureda komesara MUP-a Srednjobosanske županije.