BRČKO Utvrđen uzrok smrti stradalih u požaru; Jedno ozlijeđeno dijete u teškom stanju

BRČKO Utvrđen uzrok smrti stradalih u požaru; Jedno ozlijeđeno dijete u teškom stanju
Avaz

Sinoć je u Gradskoj prosekturi u Brčko Distriktu Bosne i Hercegovine, obavljena obdukcija šest smrtno stradalih osoba u požaru obitelji Salihović iz Suljagića Sokoka, navodi 'Dnevni avaz'.

Obdukcija je urađena po naredbi Tužteljstva Distrikta, kako bi se utvrdili pravi uzroci smrti višečlane romske obitelji.

Prema izjavi glasnogovornika Tužiteljstva Samira Beganovića, smrt svih šest osoba nastupila je trovanjem ugljenmonoksidom.

Kao što je poznato, velika tragedija jučer je zadesila Brčko kada je u obiteljskoj kući u naselju Suljagića sokak došlo do izbijanja požara. Tom prilikom šest osoba je smrtno stradalo, dok ih je više zadobilo ozljede, piše Klix.

"Naređeno je toksikološko vještačenje i vještačenje uzroka požara po vještaku protupožarne struke. Rezultati do sada provedenih radnji pokazuju da požar nije podmetnut od trećih osoba", rekao je Beganović.

Prvobitne informacije su govorile da su ozljede zadobile četiri osobe, međutim taj broj se povećao na njih sedam. Riječ je o maloljetnim osobama od kojih je šest smješteno u bolnici u Brčkom, dok je jedan dječak, koji se još uvijek vodi kao N.N. osoba, uz pretpostavku da je starosti oko pet godina, u veoma teškom stanju u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

"Pacijent se nalazi na Klininici za dječije bolesti, u jedinici intenzivne njege. Na mehaničkoj je ventilaciji, nestabilnih parametara i riječ je o vrlo teškom zdravstvenom stanju", izjavila je za Klix glasnogovornica tuzlanskog UKC-a Ersija Aščerić-Mujedinović.

Inače, izraze sućuti gradonačelniku Brčkog Esedu Kadriću, te obitelji stradalih uputili su članovi predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić.