BRČKO Sin obitelji stradale u požaru: "Ne znam kako ću ovo preživjeti"

Brčko požar policija
Avaz

U požaru koji je zahvatio stambeni objekat u naselju Suljagića sokak u Brčkom, poginulo je najmanje šest ljudi, navodi 'Dnevni avaz'.

Policija i istražitelji vrše očevid, susjedi okolnih objekata u nevjerici nijemo posmatraju kuću u kojoj je izbio požar i u kojoj su ljudi nastradali.

Sin stradalog bračnog para u naselju Suljagića sokak u Brčkom Mehmed S., kazao je za 'Dnevni avaz' da mu je ovo najgori dan u životu. "Ne mogu da vjerujem da mojih roditelja više nema", govori kroz suze. "Ne znam kako ću ovo preživjeti", uspio je Mehmed izgovoriti nekoliko riječi.

"Na pedijatriju je primljeno sedam osoba, od tih sedam osoba šest je zadržano na liječenju. Jedna osoba je transpontirana za Tuzlu. Također, jedna osoba s opekotinama je zadržana na kirurgiji", izjavio je glasnogovornik Javne zdravstvene ustanove Brčko Salih Ibrahimbegović.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić uputio je telegram sućuti obiteljima stradalih u požaru u Brčkom.

"Tužna, pretužna vijest jutros je pogodila sve stanovnike Brčko distrikta BiH, sve dobre ljude širom BiH, da je u požaru stradalo šest stanovnika našeg grada, vama dragih ljudi, a naših dobrih susjeda i poznanika. Tragedija ovih razmjera odavno se ne pamti na ovim prostorima",navodi se, između ostaloga, u telegramu.

"Prema onome što znam, požar su izazvale najvjerojatnije svijeće, a sve stradale ugušio je dim koji se stvorio u sobama. Nažalost, poginuli su otac, majka, kćerka, snaha i dvoje djece. Zet se uspio spasiti tako što je pobjegao nakon izbijanja požara, ali je četvero djece ozlijeđeno", rekao je za Klix susjed stradalih Meho Šečić.